Mogyorós csokoládékenyér

Hozzávalók:


6 tojás

12 dkg margarin

15 dkg Glukonon (lehet xilit, és fruktóz is)

2 dkg (2 evőkanál) kakaópor

8 dkg darált mogyoró (lehet dió, vagy mandula is)

6 dkg liszt (ha lisztérzékeny vagy, rizsliszttel is elkészítheted)

Elkészítése:


A margarint a glukononnal, a tojássárgájával és a kakaóval habosra keverjük robotgéppel. A kemény habbá vert tojásfehérjét és a lisztet lazán hozzáadagoljuk a darált mogyoróval együtt. Kivajazott, és lisztezett őzgerinc formába öntjük. Előmelegített sütőben 180-200 C°-on kb. 30 percig sütjük.


Összes szénhidráttartalom = 207 g.


Egy szelet szénhidráttartalma – az őzgerinc borda számától függ, ami nekem 19, így – 10.8 g.