Mogyorós tekercs

Hozzávalók


  • a tésztához: 7 dkg darált földimogyoró, 4 tojás, 1 kiskanál citromlé, 15 csepp folyékony édesítő, margarin a forma kikenéséhez.
  • a krémhez: 5 dkg darált földimogyoró, 10 dkg margarin, 1 kiskanál rum, 1,5 kiskanál folyékony édesítő, 1,5 dkg kakaó, 1 mokkás kanál fahéj

Elkészítés


A tésztához a tojásfehérjét a citromlével kemény habbá verjük, majd folyamatos gyengéd keverés mellett hozzáadjuk a tojások sárgáját az édesítővel és az őrölt mogyorót. Margarinnal kikent tepsiben, előmelegített sütőben szép halványra sütjük. Miután kiborítottuk a tepsiből a kész tésztát, konyharuha segítségével tekerjük fel. Feltekert állapotban kihűtjük, majd óvatosan kitekerjük.

A krém alapanyagait keverőgéppel egyenletesen elkeverjük, megtöltjük a tésztát, majd visszatekerve hűtőszekrénybe tesszük.

Szénhidrát összesen: 24 g